ЗОРЕПАДОМ ЛЕТЯТЬ РОКИ

2014-10-14

Є на планеті дороге серцю місце - рідна школа. Схиляються до самого даху сиві каштани, тихо крутить дух спогадів. Кожен ранок, ніби малюсінькі дзвінкі струмочки, зливаючись в загальний бурхливий потік, йдуть сюди діти. І так багато років: обличчя, обличчя, обличчя...

Але наша школа за 20 років пам'ятає їх усіх : акуратних, розбишак і сором'язливих, веселих і задумливих. Школа - початок усього. Нехай від спогадів про тебе і рідна школо, яснішають обличчя, розгладжуються зморшки. 10 жовтня на свято, 20-річний ювілей спеціальної школи, зібралися ті, чиє життя тісно пов'язане з школою- вчительський колектив різних років, батьки, випускники, учні. Радісно було бачити в нашому невеликому залі так багато гостей. Багато хто вже давненько не був в рідних стінах, для багатьох він став справжньою історією, і практично для кожного - частинкою життя. Це був вечір спогадів, зустрічей і сліз, сліз радості. Усім було тепло і затишно, а очі світилися щастям, серця - вдячністю. Зустрілися давні друзі. Зі святом нас прийшли привітати:

начальник відділу освіти Кушнир В.Г. і представники відділу освіти, представники міського методичного кабінету, Тулба Т.І., старший викладач Одеського інституту удосконалення учителів Гудко Н.В., директор благодійного фонду "Єдність" Задорожна М.В. директор Центр соціальної служби дітей, сім'ї і молоді, представники колективу митного посту " Іллічівськ" Жарий І.Л., Спольник Л.І..

Гості і запрошені один за одним виходили на сцену: побажання, подарунки, квіти - від теплих слів ставало тепліше в залі. У цей знаменний день ми не могли не згадати про ветеранів педагогічної праці, про людей, які віддали все найкраще і світліше нашій школі; про людей, які довгі роки ділять з нами усі свята і будні. Особливі слова одні з перших звучали на адресу директорів школи, з теплотою згадували про першого директора Лисенок О.Д., а також Козлову Ф.В., Попову З.Н. Вже сьомий рік Н.І.Козлова керує сучасним НВК. Молода, енергійна вона відразу влилася в колектив і стала його душею. ЇЇ люблять діти навчально-виховного комплексу, поважають колеги. Наталія Ігорівна завжди мудро розсудить і знайде вихід із складної ситуації. Наша школа нагадує корабель і, звичайно, як на кожному кораблі, тут діють свої закони. Щоб наш корабель ніколи не потонув, ми з гордістю говоримо, що у нас є надійний капітан. Н.І. Козлова - учитель з великої букви, керівник - від Бога, креативна, закохана у свою справу людина.

Теплі слова на святі були адресовані педагогам і співробітникам, тим, хто не жаліючи себе, вже багато років віддають свою любов і знання дітям, це - Буга О.Д., Талалихина С.А., Юр'єва Е.Ф., Попова С.В., Бакаленко М.В., Пилипенко О.В., Сидаш С.І., Бурлаченко В.І., Берладіна Я.І., Резниченко Р.А. Дорогими гостями на святі були ветерани школи і відділу освіти. Люди, які були ініціаторами створення в нашому місті особливої школи : Дашко Л.Ф., Кисельова В.К., Козлова Ф.В. Раді ми були і людям, які віддали багато років свого життя на благо дітей : Мальцевій Н.В., Толстих К.М., Боровській О.М., Комаровій Л.П., Куриленко О.І., Губі Г.М., Пантелеєвій Н.І., Даниленко С.А., Гапоновій Г.В., Поповій З.Н., Кравчук О.І., Погодиній В.В., Борисовій Л.В., Фисиній А.А.

Вчительський колектив НВК можна порівняти з хором: у кожного учителя свій голос, свої методи і прийоми, але всі разом закладають в душі вихованців розумне, добре, вічне. Наша школа- вічний вогонь краси, дитинства, світу, думок, мудрості, знань. Саме тому ювілей школи - це загальне свято, великої, дружної сім'ї. На ювілеї було все: виступи, музичні номери, подарунки, сюрпризи, а також багато тепла, простих щирих людських почуттів. А запорукою успіху стала єдність педагогів, логопедів, учнів, батьків, овіяних загальним духом школи- імениниці. Екскурс в минуле школи і її сьогодення були представлені відеофільмом "Зорепадом летять роки". В організації свята активну участь брали колектив учителів і співробітників Г.А. Лещенко, Л.А. Лямина, Я.І. Берладіна, Є.Ф. Юр'єва, Н.С Вальсамаки, Н.В. Панкова, М.В. Бакаленко, Ю.Л Джус, О.Д.Буга, І.А. Лещенко, Г.В. Загоруйко, А.Н. Халяпина, а свій талант розкрив кожен учитель, учень школи і вихованець дитячого саду. Сподіваюся, що таких чудових свят буде ще багато.

Ювілей - лише мить, а скільки їх попереду!

Кiлькiсть переглядiв: 206